Ljudsko telo kao “zlatni rudnik”

Ljudsko telo kao “zlatni rudnik”

Pored mnoštva zanimljivosti, koje „ krije “ ljudsko telo, evo i jedne, na prvi pogled, veoma čudne.

Naime, ljudsko telo je i „ dom “ metala: zlata, srebra, platine i paladijuma. Prevagu, u odnosu na druge, odnosi zlato. Ono, u telu čoveka, egzistira u raznim oblicima i na raznim mestima. Ukupna količina, ovog plemenitog metala, u našem telu, je oko 0.2 miligrama. Od toga se najveći deo nalazi u krvi.

Na 249. Nacionalnom sastanku Američkog hemijskog udruženja, utvrđeno je da, čestice zlata, postoje čak i u ljudskom izmetu. Ako bi se, naučnim metodama, došlo do načina izdvajanja zlata iz čovečijeg organizma, to bi bilo od višestrukog značaja. Najpre bi se smanjilo korišćenje prirodnih izvora ove supstance, koji su već ugroženi. Mnogo važnije po zdravlje ljudi je to što bi se, razni procesi izdvajanja zlata iz prirode, koji su štetni po prirodnu sredinu, a samim tim i po zdravlje svih živih bića, znatno proredili. Po rečima naučnika i istraživača, Kejtlin  Smit, ova metoda bi dovela do ubrzanog obnavljanja resursa zlata na Zemlji.

Prema naučnim podacima, korišćenjem potencijala fekalija, kao izvora plemenitih metala, zaradilo bi se, oko 13 miliona dolara, na godišnjem nivou.

Zaključak. „ Držimo palčeve “ naučnicima da bi smo živeli u zdravijem, a u isto vreme, i bogatijem Svetu.