Zoomozgologija

Zoomozgologija

Mozak je, bilo da teži manje od jednog grama ili više od pet kilograma, jedan od najkompleksnijih organa kičmenjaka. Ogromna raznovrnost čula i nervnih sistema – od termoreceptora kod zmija, preko magnetosenzitivnih ćelija ptica, do evolucije vrlo razvijenog prednjeg mozga kod primata – predstavlja rezultate različitih, ali podjednako uspešnih evolucionih priča.

Ukoliko želite da saznate više o evoluciji, zavirite u fantastični svet neuronake i superčula, postanete pravi zoomozgolog, posetite beogradski zoo vrt.

Kroz interaktivnu izložbu upoznacete njegove stanovnike i bolje ćete razumeti evoluciju, zahvaljujuci i stručnim vodičima studentima biologije koji su svakog dana dok izložba traje na raspolaganju da daju odgovore na sva pitanja znatiželjnih posetilaca.

Naši i vaši vodiči biil su autori ovog projekta. Nauka može biti itekako zabavna i zanimljiva… Ana Milošević je od najranije dobi imala želju da uči nove stvari i saznaje više o onome što je okružuje..zahvaljujuci njoj,njenim kolegama i projektu zoomozgologija i mi smo imali priliku mnogo toga da naučimo i otkrijemo.