Priča o knjigama

Priča o knjigama

Oktobar je u Beogradu mesec knjige. U slavu pisane reči, od 1957 godine se pod kupolama kraj Save održava sajam knjiga.
Stotine izlagača, domaćih i stranih, na uvid čitaocima daju sve ono sto je sveže izašlo iz vruće štamparske prese, ali i dela koja mirišu na patinu, ne gubeći vrednost.

Ovaj Beogradski sajam 64. je po redu. Festival knjige je uvek susret čitaoca i pisca, kultura Istoka i Zapada. Počasni gost ovog sajma bio je Egipat, a dela pisaca i pesnika iz ove arapske republike bliža čitaocima.

Desetine hiljada posetilaca u roku od sedam dana imaju mogućnost da na jednom mestu pronađu ono što provocira njihovu pažnju. Ponuda je zaista izuzetna, i treba mnogo vremena da obiđete sve štandove, ako već namenski niste upućeni na delo kojim želite da obogatite bibliofond svog doma.

Osim direktne komunikacije sa izlagačima na štandovima, na svakom saajmu, tako i ovogodisnjem, svakoga dana tokom njegovog trajanja, održavaju se tribine, prezentacije izdavačkog rada i konkretnih dela.

Mi smo birali da posetimo salu u kojoj je predstavljena izdavačka delatnost Srpske akademije nauka i umetnosti u periodu između dva sajma uz najavu vrednih zbornika koji će biti objavljeni u mesecima pred nama.