Artroskopija skočnog zgloba

Artroskopija skočnog zgloba

Nemanja ima 27 godina u došao je u Atlas opštu bolnicu na artroskopiju skočnog zgloba. Pred ovu neinvazivnu hiruršku intervenciju rekao nam je koliko dugo ima probleme i na koje je načine pokušavao da ih reši.

Dok su Nemanju u sali prepremali za operaciju i uvodili u opštu anesteziju, dr Vladan Stevanović, hirurg koji će ga artroskopski operisati, objasnio šta podrazumeva konkretna procedura.

Dr Stevanović je hirurg ortoped, kome je uža specijalnost artroskopska hirurgija zglobova gornjih i donjih ekstremiteta, rekao nam je šta znači artroskopija i kada se pacijenti operišu na ovaj način.

Uglavnom se ova procedura, kada je ortopedija u pitanju, primenjuje kod mlađih pacijenata i kod sportista, kada su u pitanju povrede, padovi. Da medicina napreduje i da su savremeni trendovi I dostignuća primenjuju i kod nas u Srbiji potvrdio nam je dr Stevanović i rekao da su sada kandidati za ovu neinvazivnu hiruršku metodu i stariji pacijenti

Osim najsavremenije aparature koju poseduje Atlas opštoj bolnici, jako je važno iskustvo hirurga da bi se ova procedura uspešno izvela. Iskusnih hirurga koji je primenjuju nema mnogo u Srbiji, zato je neophodna konstantna edukacija i ovladavanje ovom veštinom . Intervenciji je prisustvovao i specijalizant ortopedije koga je iskusni hirurg dr Stevanović pripremao za budućeg hirurga, ovladavajući veštinm artroskopije.

Operacija je uspešno završena. Nemanju čeka period rehabilitacije i kako je rekao doktor Stevanović, on više neće imati bol jer je njegov zglob izlečen.