Institut ”Dedinje” sa svetskim pojačanjima ulazi u novu eru rada

Institut ”Dedinje” sa svetskim pojačanjima ulazi u novu eru rada

Beogradski Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje decenijama unazad jedna je od najboljih medicinskih ustanova ove vrste, ne samo na Balkanu, veći u evropskim okvirima.

Danonoćni rad lekara, medicinskih sestara i tehničara i trud menadžmenta bolnice da konstantnom edukacijom i ulaganjem u opremu unaprede kvalitet rada, rezultirali su velikim brojem uspešnih intervencija, a broj operacija koje se godišnje izvedu na Dedinju premašuje broj intervencija u najboljim svetskim bolnicama ove vrste.

Sa izgradnjom “Dedinja 2” , boljim uslovima, većim prostorom, oni zbog kojih Institut i postoji, pacijenti, državljani Srbije, ali i stranci koji dolaze da se leče u ovoj renomiranoj ustanovi, najviše će dobiti.

Direktor Instituta Dedinje profesor doktor Milovan Bojić je sa svojim saradnicima 2017. godine preuzeo obavezu vođenja Instituta.

Nakon dve godine rada sumirani su rezultati rada, a budućnost obećava, jer su u Beograd, na Institut, su stigli profesor Tomislav Klokočovnik sa Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra iz Ljubljane, profesor Oto Dapunt, Direktor klinike za kardiohirurgiju univerziteta u Gracu i Johan Miler sa Berlinskog Instituta za srce koji je osmislio veštačko srce koje je do sada spasilo mnoge živote.